torsdag 20 januari 2011

Kycklinggratäng med mango chutney


4–5 kycklingfiléer
2 msk ketjap manis
salt och peppar
olja att steka i

4 dl grädde
1 dl mango chutney
1 msk sambal oelek
2 tsk curry
1 vitlöksklyfta, pressad
1 stor röd paprika
2–3 hg färska champinjoner
1 röd chilifrukt, urkärnad
1 gul lök

Gör så här
  1. Strimla kycklingfiléen och stek den. Krydda med ketjap manis, salt och peppar.
  2. Lägg kycklingen i botten på en smord ugnsfast form.
  3. Skiva champinjonerna, paprikan, chilin och löken. Lägg över kycklingen.
  4. Vispa grädden och blanda i kryddorna.
  5. Häll den smaksatta grädden över kycklingen och grönsakerna.
  6. Gratinera i ugn, 225 grader, i ca 20–30 minuter.
  7. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis.

Inga kommentarer: