fredag 3 december 2010

Köttfärspaj med tre ostar



Pajdeg
125 gram smör
2,5 dl vetemjöl

1,5 msk vatten, kallt

Fyllning
2 gula lökar
600-700 g köttfärs
1 röd paprika
Salt och peppar
Paprikapulver
Ketchup
1 st Knorr Fond du Chef Beef
René Voltaire Lantbuljong
Vitlökspulver
Jamie Oliver's "Smoked Chili & Black Peppercorns"
1 röd chili

Soltorkade tomater
150 marinerad fetaost
100 g svarta oliver, urkärnade
100 g ädelost

Äggstanning
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde

2 dl riven ost, gärna stark

Gör så här
  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare.
  2. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter.
  5. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter.
  6. Sänk sedan värmen till 200°C.
  7. Skala och hacka löken.
  8. Hetta upp en stekpanna med smör.
  9. Lägg i lök och färs och bryn under omrörning tills den blivit torr och smulig.
  10. Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor. Tillsätt ev lite vatten. Låt puttra en stund. 
  11. Fyll pajskalet med köttfärsröran.
  12. Lägg på soltorkade tomater, fetaost i kuber, oliver och smula över ädelosten
  13. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde och mjölk – salta och peppra.
  14. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela.
  15. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
  16. Servera pajen tillsammans med en sallad.

Inga kommentarer: