söndag 8 augusti 2010

Teriyakifilé

1 fläskfilé, ca 600 g
1 purjolök
1 röd paprika
smör
1 msk köttfond + ca 1 dl vatten
1 dl teriyakisås
1 msk japansk soja
1 krm svartpeppar
1 dl matyoghurt
1 tsk vetemjöl
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här
  1. Skär köttet i skivor. Skär purjolöken och paprikan i strimlor.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna.
  3. Fräs purjolöken och paprikan i smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong, teriyakisås, soja, peppar och vispa ner matyoghurt blandat med vetemjölet. Låt såsen koka upp.
  4. Lägg i köttet och låt allt koka några min. Strö över sesamfrön.
  5. Servera med kokt ris och rippla över med lite matlagningsyoghurt.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Det här blev vår fredagsmiddag igår. Väldigt smaskigt och godkänt av hela familjen - det händer minsann inte varje gång... Tack för tipset och ha en härlig helg! Hoppas ni kommer till Stockholm i november när jag har fest, det vore skoj!

Cina sa...

Kul att ni använder er av recepten =) Nu har jag fixat inställningen så jag får e-post när någon kommenterar... Jag missade nämligen din kommentar. Är inte så van vid blogg... Kram!