fredag 30 juli 2010

Halloumifyllda kycklingfiléer i parmaskinka

Ingredienser
4–5 kycklingfiléer
färsk basilika
1 förpackning halloumi
3 dl grädde (12%)
kycklingbuljong/-fond
1 dl teriyakisås
parmaskinka
salt o peppar

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tag kycklingfilén och skär längs med så en ficka bildas.
  3. Öppna fickan och lägg först något blad färsk basilika, sedan en bit halloumi för att avsluta med ytterligare något blad basilika.
  4. Salta och peppra.
  5. Linda en skiva parmaskinka runt filén, lägg den sedan i en ugnsfast form, ställ in i ugnen i 20 minuter.
  6. Under tiden värmer du upp grädden i en kastrull och häller i buljongen/fonden och teriyakisåsen. När sedan kycklingen varit inne i 20 minuter, tar du ut kycklingformen och häller du gräddfonden över och ställer sedan in den i ugnen några minuter till.
  7. Ta ut kycklingen, skär ett snitt och kolla att den är genomstekt.
  8. Servera till färsk pasta eller ris och en sallad.

Inga kommentarer: