tisdag 13 mars 2012

Hoisinkyckling med vietnamesisk sallad


Kyckling
4 kycklingfiléer
2 dl hoisinsås
4 msk sesamfrön

Sallad
1 gurka
2 avokado
2 nävar sugarsnaps (eller sockerärtor)
1 mild röd chili
2 limefrukter
1 tsk sesamolja
4 msk japansk soja
4 msk jordnötter

Gör så här:
  1. Marinera kycklingen i hoisinsås och sesamfrön.
  2. Stek kycklingen på medeltemperatur så att den får gyllene färg och låt den sedan ligga och eftersteka i pannan utan värme, cirka 10–15 minuter.
  3. Tärna gurka och avokado, dela sockerärtorna, skiva chilin tunt och lägg allt i en skål.
  4. Pressa saften av limefrukten och häll den samt soja och sesamolja över grönsakerna.
  5. Toppa kycklingen med lite extra sås och servera salladen med hackade jordnötter.
Tips! Om du vill kan du servera jasminris till.

Inga kommentarer: