torsdag 22 juli 2010

Chèvre chaud – gratinerad getost



4 port

4 skivor toastbröd
smör till stekning
4 skivor chèvreost, ca 1 cm tjocka
2 msk honung, flytande
80 gram sallad, t ex rucola och bladspenat
1 rödlök
12 cocktailtomater
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen

Tillagning
  1. Sätt på ugnen på grillelement och full värme. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
  2. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
  3. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
  4. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runt toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Inga kommentarer: