fredag 12 juli 2024

Caesarsallad



Dressing:

1 dl olja, neutral smak (till exempel rapsolja – INTE olivolja)

1 msk pressad citron

1 tsk dijonsenap

1 äggula

2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk worcestershiresås

2 sardeller, finhackade och mosade

2 pressade vitlöksklyftor

salt & peppar

1 dl finriven parmesanost

ev lite mjölk


Sallad:

3-4 kycklingfiléer

salt och peppar

grillkrydda och ev lite teriyakisås

2 paket bacon

lantbröd

flingsalt

parmesanost

romansallad

ev några tomater och en halv rödlök, strimlad


Gör så här:
  1. Börja med dressingen. Se till att alla ingredienser till dressingen är rumstempererade.
  2. Tillsätt alla ingredienser, utom osten, till dressingen i en smal mixerskål/-burk. Använd en mixerstav och mixa tills dressingen börjar tjockna (det går på några sekunder). När allt är väl blandat, tillsätt osten och rör om.
  3. Blir såsen för tjock späd med lite mjölk.
  4. Strimla kycklingfiléerna och stek dem helt färdiga i lite olivolja och/eller smör. Krydda med salt, peppar och grillkrydda och ev lite teriyakisås. Låt svalna.
  5. Klipp bacon i bitar och stek i stekpanna. Låt rinna av på papper och svalna.
  6. Skär några skivor lantbröd i kuber och stek i olivolja och/eller smör. Strö över flingsalt i slutet. Låt svalna.
  7. Hyvla eller riv parmesanosten grovt.
  8. Skär salladen i bitar.
  9. Lägg salladen i en stor skål. Häll dressingen över salladen och rör runt.
  10. Lägg upp salladen på ett stort fat och tillsätt övriga ingredienser.

Inga kommentarer: