Dressing:
1 dl olja, neutral smak (till exempel rapsolja – INTE olivolja)
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
2 sardeller, finhackade och mosade
2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ev lite mjölk eller vatten
Sallad:
3-4 kycklingfiléer
salt och peppar
grillkrydda och ev lite teriyakisås
2 paket bacon
lantbröd
flingsalt
parmesanost
romansallad
ev några tomater och en halv rödlök, strimlad
Gör så här:
- Börja med dressingen. Se till att alla ingredienser till dressingen är rumstempererade. Tips! Tycker du om mycket sås går det bra att dubbla satsen. Blir det mycket sås är det gott att servera lite extra vid sidan om.
- Tillsätt alla ingredienser, utom osten, till dressingen i en smal mixerskål/-burk. Använd en mixerstav och mixa tills dressingen börjar tjockna (det går på några sekunder). När allt är väl blandat, tillsätt osten och rör om.
- Blir såsen för tjock späd med lite mjölk eller vatten.
- Strimla kycklingfiléerna och stek dem helt färdiga i lite olivolja och/eller smör. Krydda med salt, peppar och grillkrydda och ev lite teriyakisås. Låt svalna.
- Klipp bacon i bitar och stek i stekpanna. Låt rinna av på papper och svalna.
- Skär några skivor lantbröd i kuber och stek i olivolja och/eller smör. Strö över flingsalt i slutet. Låt svalna.
- Hyvla eller riv parmesanosten grovt.
- Skär salladen i bitar.
- Lägg salladen i en stor skål. Häll dressingen över salladen och rör runt.
- Lägg upp salladen på ett stort fat och tillsätt övriga ingredienser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar