Dressing:
1 dl olja, neutral smak (till exempel rapsolja – INTE olivolja)
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
2 sardeller, finhackade och mosade
2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ev lite mjölk
Sallad:
3-4 kycklingfiléer
salt och peppar
grillkrydda och ev lite teriyakisås
2 paket bacon
lantbröd
flingsalt
parmesanost
romansallad
ev några tomater och en halv rödlök, strimlad
Gör så här:
- Börja med dressingen. Se till att alla ingredienser till dressingen är rumstempererade.
- Tillsätt alla ingredienser, utom osten, till dressingen i en smal mixerskål/-burk. Använd en mixerstav och mixa tills dressingen börjar tjockna (det går på några sekunder). När allt är väl blandat, tillsätt osten och rör om.
- Blir såsen för tjock späd med lite mjölk.
- Strimla kycklingfiléerna och stek dem helt färdiga i lite olivolja och/eller smör. Krydda med salt, peppar och grillkrydda och ev lite teriyakisås. Låt svalna.
- Klipp bacon i bitar och stek i stekpanna. Låt rinna av på papper och svalna.
- Skär några skivor lantbröd i kuber och stek i olivolja och/eller smör. Strö över flingsalt i slutet. Låt svalna.
- Hyvla eller riv parmesanosten grovt.
- Skär salladen i bitar.
- Lägg salladen i en stor skål. Häll dressingen över salladen och rör runt.
- Lägg upp salladen på ett stort fat och tillsätt övriga ingredienser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar