lördag 6 mars 2021

Caesarsallad


Sallad:
3-4 kycklingfiléer
salt och peppar
grillkrydda
2 paket bacon
lantbröd
flingsalt
parmesanost
romansallad
ev några tomater och en halv rödlök, strimlad

Dressing:
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk worcestersås
2 sardeller, finhackade och mosade
2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
1 dl olja, neutral smak (till exempel rapsolja – INTE olivolja)
ev lite mjölk

Gör så här:
  1. Börja med dressingen. Se till att alla ingredienser till dressingen är rumstempererade.
  2. Tillsätt alla ingredienser, utom osten, till dressingen i en smal mixerskål/-burk. Använd en mixerstav och mixa tills dressingen börjar tjockna (det går på några sekunder). När allt är väl blandat tillsätt osten och rör om.
  3. Blir såsen för tjock späd med lite mjölk.
  4. Strimla kycklingfiléerna och stek dem färdiga. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Låt svalna.
  5. Klipp bacon i bitar och stek i stekpanna. Låt rinna av på papper och svalna.
  6. Skär  några skivor lantbröd i kuber och stek i olivolja eller smör. Strö över flingsalt i slutet. Låt svalna.
  7. Hyvla eller riv parmesanosten grovt.
  8. Skär salladen i bitar.
  9. Lägg salladen i en stor skål. Häll dressingen över salladen och rör runt.
  10. Lägg upp salladen på ett stort fat och tillsätt övriga ingredienser.

1 kommentar:

Virpi G sa...

Det godaste jag ätit på länge! Dessutom i underbar miljö - i det "lilla huset" på Österlen! //Kram på dig söstra mi! //Virpi