torsdag 20 januari 2022

Kycklinggryta med curry och garam masala


600 g kycklingfilé

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk färsk riven ingefära

1 burk kokosmjölk

1 burk krossad tomat

2 msk tomatpuré

2 tsk gul currypulver

1 tsk garam masala

2 msk kycklingfond

chiliflakes

salt & peppar

olja till stekning


Garnering:

jordnötter

finhackad koriander


Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Hacka lök, riv ingefära och vitlök. 
  2. Hetta upp olja och stek löken blir glansig. Tillsätt vitlök och ingefäran, stek lite till. 
  3. Vänd i kycklingfilén, curry, garam masala och eventuellt chili. Stek under omrörning tills kycklingen får färg. 
  4. Vänd i tomatpurén och stek lite till. 
  5. Häll krossad tomat och kokosmjölk i grytan. Tillsätt kycklingfond och krydda med salt och peppar. 
  6. Låt grytan puttra utan lock i ca 10 min, rör om med jämna mellanrum. Täck sedan grytan och låt sjuda under lock i ca 20-30 min.
  7. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry eller garam masala. 
  8. Vid servering toppar du grytan med jordnötter och finhackad koriander. 
  9. Servera med ris och/eller naanbröd.

Inga kommentarer: