onsdag 2 december 2020

Köttfärspaj



 3 dl vetemjöl

125 g kallt smör i kuber

1–2 msk kallt vatten


500 g nötfärs

1 gul lök

1 pkt bacon

2 msk tomatpuré

1 vitlöksklyfta

2 msk kalvfond

3 msk ketchup

grillkrydda

salt & peppar

ca 2 dl riven parmesanost

3 ägg

3 dl grädde

riven parmesanost och finhackad persilja till garnering


Gör så här:

  1. Mixa samman ingredienserna till pajskalet och klä en pajform med den. Ställ kallt ca 30 min. 
  2. Förgrädda sedan det naggade skalet ca 10 min i 225°. Sänk värmen i ugnen till 200°.
  3. Stek köttfärs, hackad lök och finklippt bacon till fyllningen. 
  4. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, fond och ketchup. 
  5. Låt puttra samman och smaka av med lite grillkrydda, salt och peppar. 
  6. Häll köttfärsröran i pajskalet och strö över den rivna parmesanosten. 
  7. Vispa samman ägg och grädde och häll äggstanningen över pajen. 
  8. Grädda pajen ca 20 min i 200° tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat. 
  9. Strö över lite riven parmesanost och finhackad persilja som garnering.
  10. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer: