Woksås:
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
4 msk mörkt muscovadosocker
1 tsk riven ingefära
4 vitlöksklyftor
½ dl olja
1 msk vitvinsvinäger
¾ dl kinesisk soja
2 chilifrukter
1 msk torkade korianderblad
Wokgryta:
1 gul lök
1 röd paprika
100 g färska champinjoner
500 g kycklingfilé
250 g babyplommontomater
2 dl cashewnötter
½ dl skalade sesamfrön
finhackad koriander
250 g äggnudlar
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till woksåsen och ställ åt sidan.
- Skär lök, paprika och champinjoner till mindre bitar.
- Ansa kycklingen och dela den till mindre bitar.
- Värm en wokpanna eller stekpanna med höga kanter med olja och stek kycklingen helt klar.
- Tillsätt lök, paprika och champinjoner.
- Låt allt stekas i cirka 5–10 minuter och tillsätt sedan babyplommontomater och woksåsen.
- Låt woken puttra ihop cirka 5 minuter.
- Koka äggnudlarna under tiden.
- Vid serveringen: lägg nudlarna på ett stort fat och häll över kycklingwoken.
- Strö till sist över cashewnötter, sesamfrön och koriander och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar