lördag 5 december 2020

Asiatisk kycklinggryta med cashewnötter



Woksås:

2 dl vatten

1 msk kycklingfond

4 msk mörkt muscovadosocker

1 tsk riven ingefära

4 vitlöksklyftor

½ dl olja

1 msk vitvinsvinäger

¾ dl kinesisk soja

2 chilifrukter

1 msk torkade korianderblad


Wokgryta:

1 gul lök

1 röd paprika

100 g färska champinjoner

500 g kycklingfilé

250 g babyplommontomater

2 dl cashewnötter

½ dl skalade sesamfrön

finhackad koriander


250 g äggnudlar


Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till woksåsen och ställ åt sidan.
  2. Skär lök, paprika och champinjoner till mindre bitar. 
  3. Ansa kycklingen och dela den till mindre bitar. 
  4. Värm en wokpanna eller stekpanna med höga kanter med olja och stek kycklingen helt klar. 
  5. Tillsätt lök, paprika och champinjoner. 
  6. Låt allt stekas i cirka 5–10 minuter och tillsätt sedan babyplommontomater och woksåsen. 
  7. Låt woken puttra ihop cirka 5 minuter. 
  8. Koka äggnudlarna under tiden.
  9. Vid serveringen: lägg nudlarna på ett stort fat och häll över kycklingwoken. 
  10. Strö till sist över cashewnötter, sesamfrön och koriander och servera!

Inga kommentarer: