onsdag 16 juni 2021

Vegetarisk pasta carbonara med majs





500 g bucatini (tjock, ihålig spaghetti)

1 stor gul lök, finhackad

smör att steka i

3 dl grädde

50 g philadelphiaost

1 msk grönsaksfond

450 g fryst majs

3 dl finriven parmesan

2 st äggulor

salt & peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar. 
  2. Gör såsen under tiden.
  3. Stek löken i smör tills den blivit glansig. 
  4. Tillsätt grädde, philadelphiaost, grönsaksfond och fryst majs. 
  5. Låt såsen puttra några minuter tills majsen är kokt och såsen tjocknat något. 
  6. Rör ner parmesanosten så den smälter. 
  7. Ta såsen från plattan och rör ner äggen så såsen blir krämig. 
  8. Smaka av med salt och peppar. Rör ner den varma pastan i såsen.
  9. Servera med extra parmesan och en grönsallad. 

Inga kommentarer: