tisdag 25 augusti 2020

Soppa med squash


[ca 4 portioner som huvudrätt och 8 portioner som förrätt]

1 gul lök

2 klyftor vitlök

olivolja

2 squash, ca 800 gram

2 msk grönsaksfond

8 dl vatten

½ kruka färsk basilika, finhackad

salt & peppar

2 dl grädde

1 rejäl näve riven parmesan

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken. Lägg i en stor kastrull med olivoljan.
  2. Fräs lök och vitlök under tiden du tärnar squashen fint.
  3. Fräs squashen med löken i några minuter.
  4. Tillsätt grönsaksfonden, basilika, salt, peppar och vatten. Rör om och koka upp.
  5. Låt koka på medelvärme, gärna med lock, i 20 minuter.
  6. Tillsätt grädden på slutet och mixa sedan soppan slät med en stavmixer.
  7. Smaka av soppan med salt, peppar samt riven parmesanen.
  8. Servera soppan med lite extra riven parmesan och lite basilika.
  9. Vitlöksbröd är gott till.

Inga kommentarer: