söndag 11 juni 2023

Smörgåstårta med tonfisk


1 paket polarbröd, jubileumsbröd


Fyllning:

1 dl vispgrädde

1 burk tonfisk i vatten

1 liten hackad rödlök

majonnäs (efter smak)


Garnering:

räkor och/eller kräftstjärtar

3 hårdkokta ägg

hackad röd paprika

hackad dill


Gör så här:
  1. Börja med att dela brödkakorna så att du har fyra halvor.
  2. Vispa grädden till fyllningen och vänd i resten av ingredienserna (sila av vattnet från tonfisken). 
  3. Lägg ut en halv brödkaka. Lägg ett lagom tjockt lager på det första lagret och fortsätt på samma vis tills alla fyra brödkakor ligger på varandra med fyllning mellan. Över den sista brödkakan brer du också på fyllning. 
  4. Smörgåstårtan blir godast om den förbereds några timmar innan den ska ätas eller allra helst dagen innan. Garnera vid servering.

Inga kommentarer: