onsdag 19 februari 2020

Kycklinggratäng med vitt vin och bacon


4 kycklingfiléer
grillkrydda
salt & peppar

1 lök
2 ½ dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
1 ½ dl grädde
1 ½ crème fraîche
salt & peppar

2 pkt bacon

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna. Stek kycklingen helt genomstekt. Krydda med lite grillkrydda, salt och peppar.
  2. Lägg kycklingstrimlorna i botten på en ugnsfast form.
  3. Såsen: Skala och hacka löken smått. Stek den i olivolja tills den mjuknar. 
  4. Tillsätt tomatpuré och låt den bränna runt med löken en stund. 
  5. Häll i vinet och låt det sedan småputtra i ca 3–4 minuter. Häll i kycklingfond. 
  6. Häll i grädde och crème fraîche och låt puttra i ca 5–6 minuter på medelvärme. 
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll såsen över kycklingbitarna.
  9. Ställ in i ugnen, 225°,  i ca 10–15 minuter. 
  10. Strimla baconet i små bitar och knaperstek. Låt rinna av på en bit hushållspapper.
  11. Ta ut ugnsformen och strö över baconstrimlorna. 
  12. Servera med pasta och en grönsallad.

Inga kommentarer: