söndag 14 juli 2024

Palak paneer med halloumi




2 paket halloumi (à 200 g)

olja att steka i

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 msk färskriven ingefära

2 msk tomatpuré

1 msk garam masala

1 tsk gurkmeja

2 krm cayennepeppar

390 g krossade tomater

2 dl vatten

1 msk grönsaksfond

3 dl grädde

130 g färsk spenat

flingsalt & svartpeppar


Gör så här:
  1. Skär halloumin till kuber. Fräs dem i en stekpanna i lite olja tills de blir gyllene och lite frasiga. Ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök och riv ingefäran. Fräs detta i olja tillsamman med kryddor och tomatpuré. 
  3. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten och fond. Låt småkoka i cirka 5 minuter.
  4. Häll sedan på grädden och låt det koka cirka 20 minuter tills såsen tjocknat något. 
  5. Blanda ner de stekta halloumikuberna i såsen tillsammans med spenaten. 
  6. Låt det hela koka ihop några minuter så att allt blir genomvarmt. 
  7. Smaka av med salt och peppar. 
  8. Servera med ris och naanbröd.

Inga kommentarer: