2 paket halloumi (à 200 g)
olja att steka i
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 krm cayennepeppar
390 g krossade tomater
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
3 dl grädde
130 g färsk spenat
flingsalt & svartpeppar
Gör så här:
- Skär halloumin till kuber. Fräs dem i en stekpanna i lite olja tills de blir gyllene och lite frasiga. Ställ åt sidan.
- Hacka lök och vitlök och riv ingefäran. Fräs detta i olja tillsamman med kryddor och tomatpuré.
- Tillsätt därefter krossade tomater, vatten och fond. Låt småkoka i cirka 5 minuter.
- Häll sedan på grädden och låt det koka cirka 20 minuter tills såsen tjocknat något.
- Blanda ner de stekta halloumikuberna i såsen tillsammans med spenaten.
- Låt det hela koka ihop några minuter så att allt blir genomvarmt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris och naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar