lördag 14 oktober 2023

Gratinerad räklandgång


1 kg räkor med skal, minst storlek 70–90
4 skivor landgångsbröd
ca 150 g mjukost med räkor
3 msk crème fraîche
1/2 röd finhackad chili eller lite chiliexplosion (kryddmix)
smör
4 dl riven smakrik ost, till exempel parmesan eller västerbotten
2 dl ost till gratinering

Garnering:
salladsblad
dill

Gör så här:
  1. Skala räkorna och hacka hälften. 
  2. Lägg brödskivorna på en plåt med bakpapper. 
  3. Blanda mjukost, crème fraîche och chili med 4 dl av den rivna osten och de hackade räkorna.
  4. Smöra landgångsbröden. 
  5. Fördela blandningen på bröden, strö över resten av osten. 
  6. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, 250 grader, till osten har fått fin färg. 
  7. Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg en landgången ovanpå, på vardera tallrik. 
  8. Lägg på resten av räkorna och garnera med dill.

Inga kommentarer: