söndag 12 februari 2017

Hastbullar med kardemumma och russin

Recept- och bildkälla

100 g smör
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 dl socker (eller sirap eller honung)
1 dl russin
1 ägg
2 dl fil (eller yoghurt, mjölk eller liknande)
pärlsocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Smält smöret. 
  3. Blanda de torra ingredienserna. 
  4. Tillsätt ägg, fil och smält smör och blanda snabbt ihop till en tjock smet. 
  5. Klicka ut 8–10 klickar av smeten glest på pappersklädd plåt. 
  6. Strö över rikligt med pärlsocker. 
  7. Grädda i mitten av ugnen tills hastbullarna har fin färg, känns lätta och är torra helt igenom, ca 10-15 min.

Inga kommentarer: