lördag 22 oktober 2016

Pasta carbonara med västerbottensost


500 g färsk pasta

3 paket bacon eller 300 g rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor, finhackade

300 g västerbottensost, riven (2/3 i äggblandningen, 1/3 till servering)
1 dl grädde, valfri fetthalt
4 äggulor


Till serveringen:
1 äggula/person
färska örtkryddor
salt och svartpeppar

Gör så här:
  1. Bryn baconet i en stekpanna, tillsätt vitlök mot slutet. 
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 
  3. Vispa ihop grädde, äggulor och västerbottensost. 
  4. Häll av vattnet från kastrullen. 
  5. Tillsätt bacon, ägg- och ostblandning under omrörning. 
  6. Servera carbonaran med nyriven västerbottensost, svartpeppar, örtkrydda och en extra äggula.

Inga kommentarer: