måndag 29 augusti 2016

Svampfylld cannelloni


250 g färska pastaplattor
4 dl färdig tomatsås
1,5 dl riven ost (ca 60 g)

Fyllning:
300 g champinjoner
1/2 finhackad gul lök
1 tsk torkad rosmarin
1 msk smör
1 riven klyfta vitlök
salt och svartpeppar
2 dl crème fraîche
100 g riven chèvreost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek svamp, lök och rosmarin i smör under omrörning utan att de tar färg, ca 5 min. Tillsätt vitlöken mot slutet. Salta och peppra.
  3. Blanda svampen med crème fraîche och chèvre.
  4. Fördela blandningen på pastaplattorna, rulla ihop och lägg i en smord, ugnssäker form med skarven nedåt.
  5. Häll på tomatsås och strö över ost. Gratinera högt upp i ugnen ca 20 min.
  6. Servera med en grönsallad och nymalen svartpeppar från kvarn.

Inga kommentarer: