fredag 1 januari 2016

Vaniljpannacotta med hallon


3 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
0,5 dl socker
2 dl hallon

Garnering:
Bär och/eller frukt

Gör så här:
  1. Lägg gelatinbladen i blöt. 
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. 
  3. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. 
  4. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra ett par minuter. 
  5. Ta av kastrullen från plattan. 
  6. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. 
  7.  Sila bort vaniljstången. 
  8. Fördela hallonen i 6 portionsglas. 
  9. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. 
  10. Dekorera med bär och/eller frukt före servering.

Inga kommentarer: