onsdag 17 januari 2018

Caesarpaj


Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
4 kycklingfiléer
grillkrydda
1 stor gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
salt och nymalen svartpeppar

Äggstanning:
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
2 dl riven parmesan + 1 dl riven parmesan att strö över innan pajen åker in i ugnen
2 msk sardellcreme eller 2 sardellfiléer som finhackas och mosas

Garnering:
1 paket bacon
romansallad
riven parmesan

Gör så här:
  1. Blanda mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut i en form. 
  2. Nagga och förgrädda i 225 grader i 10 min.
  3. Strimla kycklingfiléerna och stek dem klara i smör. Krydda med grillkrydda. Lägg åt sidan.
  4. Hacka löken, strimla paprikan och finhacka vitlöken och stek i smör tills de mjuknat. Blanda ner kycklingen och smaka av med salt och peppar. 
  5. Lägg fyllningen i skalet. 
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, 2 dl av osten och sardellcremen/de mosade sardellerna. 
  7. Häll äggstanningen i formen och strö över resterande deciliter ost. 
  8. Sänk värmen till 200 grader och grädda ca 40 minuter.
  9. Skär bacon i mindre bitar och stek frasiga. 
  10. Strö dem över pajen tillsammans med strimlad sallad och riven parmesan.

Inga kommentarer: