tisdag 15 maj 2018

Krämig paprika- och baconpasta


500 g pasta
3 pkt bacon, à 140 g
2 röda paprikor
1 ½ msk tomatpuré
2 msk sweet chilisås
3 ägg
2 dl crème fraîche
1 vitlöksklyfta
1 ½ dl riven ost
1 dl färsk, hackad gräslök (alt fryst, hackad)
salt och svartpeppar

Gör så här:
  1. Koka pastan. 
  2. Skär bacon i småbitar och strimla paprikan.
  3. Stek först baconet tills det är lite knaprigt och tillsätt sedan paprikan och fräs tills den mjuknat. 
  4. Blanda ner tomatpuré och sweet chilisås och låt fräsa någon minut. 
  5. Vispa ihop ägg med crème fraîche, pressad vitlök, riven ost och gräslök i en separat bunke. 
  6. Häll av pastan. 
  7. Blanda ner det stekta och äggblandningen i den nykokta pastan. Rör runt så allt blandas och blir krämigt.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Häll upp på ett stort serveringsfat och servera genast.

Inga kommentarer: