söndag 23 november 2014

Tacotårta


1 strimlad purjolök
500 g nötfärs
1 påse taco kryddmix eller motsvarande mängd egen tacokrydda
1 burk tacosås

1 pkt mjuka tortillabröd

2 dl crème fraîche
1 dl grädde
150 g fetaost
1 burk majs
salt
grovmalen svartpeppar
ca 3 dl riven ost

1 extra burk tacosås
lite exra riven ost till översta lagret

Gör så här:
  1. Börja med att strimla och bryna purjolöken. Tillsätt sedan köttfärsen, kryddmixen och sedan tacosåsen. 
  2. I en bunke vid sidan av: rör samman crème fraîche, grädde, riven ost, riven fetaost och majs. Krydda med salt och peppar. 
  3. Lägg ett tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper och bred på köttfärsröra. Lägg på ett nytt tortillabröd och bred på oströra. Lägg på ett nytt bröd och bred på tacosås från den extra burken. Sedan är det bara att varva och bygga på tills ingredienserna tar slut.
  4. På det sista och översta lagret, garnera med lite extra riven ost. Spetsa gärna tårtan med några grillspett ifall du har några, så glider inga av tårtans lager omkring. 
  5. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 min, tills osten har fått fin färg. 
  6. Ta ut tacotårtan ur ugnen och låt den stå orörd i 10 minuter innan du skär i den, så kommer den att hålla formen fint. Glöm inte att ta ur grillspetten! 
  7. Servera med sallad.

Inga kommentarer: