onsdag 4 februari 2015

Vegetarisk lasagne


1 gul lök
3 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
1 röd paprika
smör/olja att steka i
2 tsk timjan
2 tsk basilika
2 pkt krossade tomater
salt och peppar
1 dl grädde
500 g keso
10–12 torkade lasagneplattor
2–3 dl riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Hacka löken och pressa vitlöken. Tärna champinjonerna och paprikan. 
  3. Fräs lök, vitlök, svamp och paprika i en stor kastrull, stekpanna med hög kant eller wok. 
  4. När grönsakerna är mjuknat, lägg i timjan, basilika och krossade tomater. Låt puttra tills såsen tjocknat något, 10 min eller så länge du hinner. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Blanda grädden med keson och salta och peppra. 
  6. Bottna en ugnsfast form med lite av tomatsåsen och fortsätt med ett lager lasagneplattor och ett lager av kesosåsen. Fortsätt varva till ingredienserna är slut. Avsluta med ett lager sås så att inga lasagneplattor sticker upp. Toppa med ett lager riven ost. 
  7. Gratinera mitt i ugnen i ca 40 min. 
  8. Låt lasagnen vila ca 5 minuter innan servering.

Inga kommentarer: