måndag 31 mars 2014

Pastagratäng Paprigano


280 g penne pasta

1 1/2 msk grönsaksfond

1 gul lök

2 stora vitlöksklyftor

160 g bacon

250 g champinjoner

1 stor/2 små röda paprikor

salt och svartpeppar

Gratängsås:
1 dl mjölk

2 1/2 tsk torkad oregano

1 msk chilisås

1/2 krm chilipulver

1 tsk paprikapulver

1 msk tomatpuré

1/2 krm cayennepeppar

3/4 dl chunky salsa/tacosås

1 burk (200 g) crème fraiche


2 dl riven ost, t ex västerbottenost

Gör så här:
  1. Ugnstemperatur: 225º. 
  2. Skala och hacka den gula löken. 
  3. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. 
  4. Klipp baconet i små tärningar. 
  5. Champinjonerna ansas och skivas. 
  6. Paprikan strimlas. 
  7. Stek baconet i en traktörpanna och blanda sedan ner grönsakerna. 
  8. Fräs tills allt är mjukt. Salta och peppra. 
  9. Vispa ihop alla ingredienser till gratängsåsen och blanda ner i traktörpannan. 
  10. Låt småkoka under lock tills pastan är färdigkokt. 
  11. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt grönsaksfond i kokvattnet. 
  12. Blanda sedan grönsaksåsen med den kokta pastan. Smaka av med ev. mer salt och svartpeppar. 
  13. Smörj en ugnsfast gratängform och häll i pastablandningen. 
  14. Strö över den rivna osten och gratinera i mitten av ugnen 15–20 minuter tills osten smält och ytan är gyllene.

Inga kommentarer: