500 g räkor, med skal
5 dl majs
2 st ägg
2 burkar kokosmjölk
3 dl dinkelsikt eller vetemjöl
1 tsk salt
Servera med:
2 st avokado, skuren i bitar
1 röd paprika, strimlad
sås gjord av 2 dl crème fraîche, 3 msk sweet chilisås, 1–2 pressade vitlöksklyftor och salt och peppar
Gör så här:
- Tina räkorna, skala och hacka grovt.
- Om du använder djupfryst majs, spola av den med vatten ur kranen så att den tinar något.
- Vispa upp äggen med hälften av kokosmjölken.
- Tillsätt mjöl och salt och vispa till en klimpfri smet.
- Tillsätt resten av kokosmjölken och rör ner majs och räkor.
- Låt gärna stå och svälla en stund om du har tid.
- Stek till plättar i smör på medelvärme (om du vill håller du plättarna varma i ugnen på 150°C medan du steker klart).
- Servera med tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar