söndag 22 september 2013

Kycklingpaj med vitkål


4 kycklingfiléer

1 gul lök

3 dl skuren vitkål

1 dl teriyakisås
2 msk grillkrydda
2 dl crème fraiche

smör/olja att steka i

150 gram riven gratängost

Pajdeg:
3 dl vetemjöl

125 g margarin

2–3 msk kallt vatten

Gör så här:
  1. Arbeta ihop degen och ställ den svalt en stund. 
  2. Strimla kycklingfiléerna och stek dem klara.
  3. Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och tillsätt till kycklingen och stek vidare. 
  4. Tillsätt teriyakisås, grillkrydda och créme fraiche. Rör om och låt puttra en stund.
  5. Tryck ut pajdegen i formen (ca 25 cm i diameter) och förgrädda ca 10 min, 200 grader. 
  6. Häll i kycklingröran och strö över osten. 
  7. Grädda i 225 grader i ca 25 min. 
  8. Servera med en god sallad till.

Inga kommentarer: