söndag 11 september 2016

Mjölkchokladpannacotta med daimcrunch


6–8 portioner

Pannacotta:
1 1⁄2 gelatinblad
250 g mjölkchoklad
500 g vispgrädde (5 dl)
50 g strösocker (ca 1⁄2 dl)

Garnering:
1 dubbeldaim 200 g
vispgrädde (2 dl)
kakao

Gör så här:
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 
  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. 
  3. Koka upp grädde och socker och häll det i bunken. 
  4. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacottasmet. 
  5. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
  6. Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med detta och avsluta med att pudra lite kakao över.

Inga kommentarer: