torsdag 6 juni 2013

Italiensk kycklinggratäng


1 kg kycklingfilé

1 burk körsbärtomater

2 msk finhackade soltorkade tomater

1–2 vitlöksklyftor

1 msk kycklingfond

1 msk mörk balsamvinäger

2 dl crème fraîche
salt och peppar

½ kruka basilika

1 dl riven parmesanost

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfilén och bryn i het stekpanna med olivolja och smör. Salta och peppra. 
  2. Ta upp kycklingen när den fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Häll ner en burk körsbärstomater i stekpannan. Tillsätt soltorkade tomater, kycklingfond, balsamvinäger, finhackad vitlök och creme fraiche. 
  4. Låt såsen koka upp. 
  5. Smaka av med salt o peppar. 
  6. Rör ner finhackad basilika sist av allt.
  7. Häll såsen över kycklingen i ugnsformen. 
  8. Toppa med riven parmesan. 
  9. Gratinera i ugn 175 grader ca 30 min.
  10. Servera med pasta och/eller en stor sallad.

Inga kommentarer: