söndag 17 mars 2013

Platt köttfärslimpa med grönsakstopping

Foto: Carina Sörgårn

Köttfärslimpa:
800 g nötfärs

1 ägg

2 msk valfri grillkrydda



4 msk BBQ glaze (färdig glaze från t.ex. Santa Maria)

Topping: 

1 stor gul lök

1  morot

1 röd paprika

1 purjolök

1 näve körsbärstomater
1 burk hela champinjoner
1 dl sweet chilisås
1 msk grönsaksfond

salt och peppar 


Gör så här:

  1. Skölj och skär grönsaker och lök till toppingen. 
  2. Stek alltihop i het panna med lite smör så löken får mjukna och alla smaker framträder. 
  3. Krydda med sweet chilisås, grönsaksfond, salt och peppar. 
  4. När löken mjuknat, ställ stekpannan åt sidan så länge.
  5. Rör ihop ingredienserna till färsen och tryck ut i en smord, ugnsfast form. 
  6. Pensla med BBQ glaze och lägg grönsakstoppingen ovanpå. 
  7. Tillaga i ugn, 175 grader ca 50 min. 
  8. Servera med ris, pasta eller potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer: