onsdag 6 mars 2013

Korvgratäng med gratinerat potatismos


1 kg mjölig potatis

500 g korv av valfritt slag (t.ex. grillkorv, falukorv)

2 pkt bacon, à ca 140 g

1–2 dl crème fraiche

3 dl grädde

2 dl chilisås av tomattyp
2 msk smör

1 ägg

salt och peppar

Gör så här:
  1. Koka potatisen mjuk. 
  2. Sätt ugnen på 225°. 
  3. Lägg korvslantar och bacon klippt i småbitar i en ugnsfast form och gratinera mitt i ugnen tills de fått lite färg, ca 15 min. 
  4. Under tiden, blanda ihop crème fraiche, grädde och chilisås till en sås. 
  5. Mosa den kokta potatisen och tillsätt smör, ägg samt salt och peppar. 
  6. Häll ut chiligräddsåsen över korven och baconet i formen och klicka eller spritsa ut potatismoset runtom. 
  7. Gratinera i ugnen tills moset har fin färg, ca 15 min.

Inga kommentarer: