tisdag 26 mars 2013

Chipotle chicken fajitas


400 g kycklingfilé, strimlad

Marinad:
1–2 msk chipotlepasta (finns i tacohyllan)
1 tsk kanel
1 tsk kakao
2 tsk malen spiskummin
1 tsk oregano
1/2 dl olivolja
1 msk soja
nymalen svartpeppar
1 tsk limesaft
1 tsk flytande honung

Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. 
  2. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå övertäckt i kylen medan du fixar resten – men allra helst över natten.
  3. Lyft upp kycklingköttet och låt marinaden rinna av.
  4. Hetta upp en stekpanna och fräs i omgångar tills kycklingen är helt genomstekt.
  5. Servera med varma, mjuka tortillabröd, majssalsa, guacamole och salladsblad.
  6. Toppa med jalapenos.

Inga kommentarer: