1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
¼ vitkålshuvud
2 tsk curry
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk färsk ingefära, finriven
1 msk kycklingfond
5 dl crème fraîche
1 tsk kinesisk soja
1–2 äpplen
Gör så här:
- Skär kycklingen i strimlor.
 - Skala och finhacka löken
 - Skölj och strimla vitkålen.
 - Stek kycklingen klar i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
 - Fräs curry i matfett i stekpannan. Lägg i lök, pressad vitlök och vitkål och fräs i ca 1 min. Lyft över i grytan.
 - Tillsätt salt, kryddor och finriven ingefär. Rör om.
 - Tillsätt kycklingfond, crème fraîche och soja och rör om.
 - Låt grytan sjuda under lock crikaa 15 minuter. Rör om då och då.
 - Servera grytan med äpplena skurna i småbitar, ris och en grönsallad.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar