lördag 2 februari 2013

Ratatouillegratäng

Foto: Carina Sörgårn
1 squash
1 aubergine
4 tomater
1–2 röda paprikor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 msk herbes de provence
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost, t ex gruyère
2 msk ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva squash, aubergine och tomater. Skär paprikan i bitar. Skala och skiva rödlöken. Varva grönsakerna i en ugnsform.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda hacket med olja, örter, salt och peppar. Ringla blandningen över grönsakerna i formen. Avsluta med riven ost och ströbröd.
  3. Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills grönsakerna fått fin färg.
  4. Servera som ensamrätt med ett gott bröd, eller som tillbehör till grillat kött. Passar utmärkt på buffébordet.

Inga kommentarer: