tisdag 13 augusti 2013

Mozzarellaköttbullar


700 g nötfärs

2 msk oxfond

salt och peppar

125 g mozzarellaost
smör att steka i


Till såsen:

steksky från köttbullarna

4 dl vatten

1 dl grädde

2 msk oxfond

1 tsk kinesisk soja

salt och peppar

1 tsk rödvinbärsgelé

maizena
redning

Gör så här: 
  1. Rör ihop ingredienserna till köttbullarna. 
  2. Ta fram mozzarellaosten och skiva tjocka skivor. Dela varje skiva i 4 bitar.   
  3. Ta en bit av köttfärsen och platta ut i handflatan och rulla sedan in mozzarellabitarna i köttbullarna.
  4. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta. 
  5. Lägg upp dem på en ugnsfastform och ställ in i dem i ugnen, på ca 100 grader. 
  6. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde, soja och  fond och låt sjuda ett par minuter. 
  7. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelén. 
  8. Önskar ni en tjockare sås, red av den med maizena (eller färskost).
  9. Klart att serveras!

Inga kommentarer: