1 kg kycklingfilé
1 dl sultanrussin
1 dl pinjenötter
3 dl matlagningsgrädde
salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar
Marinad:
1/2 dl citronsaft
1 dl olivolja
3 tsk kanel
4 urkärnade röda chili
6 vitlöksklyftor
Gör så här:
- Dela varje kycklingfilé i tre delar.
- Finhacka chili och vitlök.
- Blanda ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen.
- Låt stå ca 1 tim i kyl (eller ännu hellre, över natten).
- Dra av överflödig marinad från kycklingen och spara.
- Blanda ner sultanrussin och pinjenötter i det som blir över av marinaden.
- Salta, peppra och stek kycklingen så den får lite färg, lägg över i en ugnsfast form.
- Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen.
- Häll över grädden och låt såsen tjockna lite.
- Smaka av med salt, peppar, eventuellt lite cayennepeppar och lite mer kanel.
- Häll över kycklingen och stek klart i ugn, 200 grader ca 15 min.
2 kommentarer:
Men wow, vilken dröm-rätt! Russin och nötter är så gott i mat. Och kanel blir spännande. Hoppas du haft en fin andra advent. KRAMAR!
Josse:
Ja, den är verkligen jättegod - och annorlunda med kanel. Det har jag aldrig provat i mat förut, men det funkade jättebra! Smakade inte alls kanelbulle ;) Utan bara kryddigt och mustigt. Ha det fint! Kram kram
Skicka en kommentar