tisdag 4 september 2012

Köttfärsjärpar med ris och grönsakswok


800 g nötfärs
1 gul lök
1 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
salt och nymalen svartpeppar
matfett att steka i

Grönsakswok:
200 g vitkål
2 röda paprikor
1 zucchini
1 gul lök
matfett att steka i
1 dl vatten
3 msk mango chutney
3 msk soja

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och riv ner halva löken i en bunke. Blanda i blandfärs och kryddorna.
  3. Forma färsen till avlånga biffar/järpar.
  4. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek färsbiffarna i ett par minuter. 
  5. Lägg dem sedan på ett ugnsfast fat och efterstek i ugn i ca 10 minuter tills de är genomstekta.
  6. Medan färsen steker strimlar du kålen, paprikan, zucchinin och löken.
  7. När färsen är ugnen lägger du matfettet i stekpannan och sen ner med alla grönsakerna. 
  8. Stek i några minuter och häll sen på vatten, chutney, soja och svartpeppar. 
  9. Rör runt och stek i ca 5 minuter till.
  10. Servera med basmatiris.

Inga kommentarer: