söndag 12 augusti 2012

Kycklingsallad med smakrik dressing


(ca 10 bufféportioner)

ca 900 g kycklingfilé
2 askar körsbärstomater (à 250 g)
1 påse babyspenat (à 70 g)
1 dl svarta oliver

Dagen före:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn filéerna runt om i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg över i en långpanna. Stek i mitten av ugnen i ca 15–20 minuter.
  3. Jag kan även rekommendera att grilla filéerna istället för att ugnsbaka dem, smaken blir så mycket godare.
  4. Låt svalna. Täck med plastfolie och ställ kallt över natten.
Dressing:
1 dl soltorkade tomater
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
  1. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i en skål. 
  2. Blanda resten av ingredienserna till dressingen. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Häll i skålen med tomaterna. 
  3. Låt dressingen stå kallt över natten.
Samma dag och 3-4 timmar före serveringen:
  1. Dela körsbärstomaterna. 
  2. Skär kycklingfiléerna i skivor och blanda med spenat, körsbärstomater och oliver. 
  3. Häll över dressingen och ställ kallt.
Tips! Kycklingfiléen går utmärkt att byta ut om quornfilé eller fläskfilé.

Inga kommentarer: