lördag 21 juli 2012

Pesto- och mozzarellafylld kycklingfilé lindad med bacon



6 kycklingfiléer
1 boll mozzarella, grovt riven
3-4 msk pesto
9 skivor bacon
Salt och svartpeppar
Olivolja

Gör så här:
  1. Ansa kycklingfiléerna och skär ett snitt längs med filéerna. 
  2. Mozzarellan rivs grovt och blandas med pesto. 
  3. Fyll kycklingfiléerna med blandningen. 
  4. Salta och peppra. 
  5. Linda bacon omlott runt kycklingfiléerna, det behövs ungefär 1 1/2 skiva till varje kycklingfilé. 
  6. Hetta upp en stekpanna och stek filéerna runt om till fin färg i lite olivolja. 
  7. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200 grader i ungefär 10 minuter tills kycklingen är helt klar. Testa med en potatissticka eller liknande och kontrollera så att köttsaften inte är rosa.
  8. Vid servering, skiva upp kycklingfiléerna så att man ser fyllningen. Det ser mycket trevligare ut än att servera dem hela.
  9. Servera med sallad och valfritt tillbehör så som pasta, ugnsrostad potatis eller ris.
  10. En god sås till är också gott – som till exempel denna!

Inga kommentarer: