söndag 25 mars 2018

Raggmunk


3 dl vetemjöl

1½  tsk salt

6 dl mjölk

2 ägg

1,2 kg fast potatis

smör att steka i


Gör så här:
  1. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt äggen. 
  2. Skala potatisen (om det är tunt skal räcker det att tvätta potatisen noga) och riv den fint. Blanda ner potatisen i äggsmeten. 
  3. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. 
  4. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca ½ dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna några minut på varje sida tills de är genomstekta och gyllenbruna. 
  5. Servera raggmunkarna med fläsk eller bacon, lingonsylt och rårivna morötter.
Denna sats är lagom till fyra–fem vuxna, hungriga personer.

Inga kommentarer: