fredag 1 juli 2011

Samuels rosa maränger

Foto: Carina Sörgårn
ca 100 små maränger

7 äggvitor

5,5 dl socker

Saften från en halv citron
Ca 10 droppar röd karamellfärg

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
  3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten), vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat.
  5. Vispa ner ca 10 droppar röd karamellfärg och blanda tills färgen är jämn.
  6. Spritsa ut till små maränger på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.

Inga kommentarer: