torsdag 6 november 2014

Chicken satay


800 g kycklingfilé

Marinad:
2 tsk röd currypasta
1,5 tsk svartpeppar
4 msk neutral olja
2 msk fisksås
2 msk citron, pressad
2 msk rörsocker, strö

Jordnötssås:
100 g jordnötter, finhackade
400 ml kokosmjölk
1–4 tsk röd currypasta (beroende på hur stark du vill ha såsen)
1 msk rörsocker, strö
1 msk citron, pressad
1 msk fisksås

Gör så här:
  1. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner köttet där minst 1 timme i rumstemperatur, men gärna längre – upp till ett dygn i kylskåp.
  2. Sås: Finhacka jordnötterna, gärna i matberedare. 
  3. Koka upp kokosmjölk, currypasta, socker, citron, fisksås och jordnötter. Låt sjuda utan lock ca 40 minuter. Var försiktig så att den inte bränner vid. Såsen kan göras helt klar dagen innan; den blir bara godare när den får stå och mogna.
  4. Grilla kycklingen alternativt tillaga i ugn, 250 grader.
  5. Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer: