söndag 20 mars 2011

Lasses chili med chorizo


300 g köttfärs
2 chorizokorvar, ca 200 g
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1/2–1 tsk sambal oelek
spiskummin
chilipulver
paprikapulver
koriander
salt och peppar
kalvfond
2 msk hackad persilja

Till servering:
2 dl riven ost
2 dl lätt crème fraiche smaksatt med vitlök, salt och peppar
majs
nachos
sallad

Gör så här:
  1. Skär korven i skivor. Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken. 
  2. Stek korven och löken i smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta och stek köttfärsen så att den blir smulig. 
  3. Lägg över färsen i grytan och tillsätt tomater, salt och sambal oelek. 
  4. Låt allt koka ihop några minuter. 
  5. Strö över persilja. Servera med tillbehören.

Inga kommentarer: