lördag 5 februari 2011

Fläskfilé Sinkadus


600 g fläskfilé
smör att steka i
salt och svartpeppar
150 g champinjoner
5 tomater
150 g rökt skinka (eller bacon)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk senap, grovkornig
1 st vitlöksklyfta
1,5 dl riven ost

Tillbehör
ris eller hasselbackspotatis
blandad sallad

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm breda bitar. Bryn dem i smöret ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar. 
  2. Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem hastigt efter köttet i stekpannan. 
  3. Skiva tomaterna och täck en ugnssäker forms kanter och botten med dem. Lägg kött och svamp i formen. 
  4. Tärna skinkan alt strimla baconet. Lägg skinkan/bacon i stekpannan (och bryn baconet) och häll på grädden blandad med majsstärkelse. Smaksätt med salt, senap och pressad vitlök. Häll såsen över fläskfilén och strö över osten. 
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera gratängen med ris eller hasselbackspotatis och sallad. 

Inga kommentarer: