lördag 7 april 2018

Mexikansk gryta med quesadillas


1 kg nötfärs
matfett att steka i
3 gula lökar
ca 2 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 burk kidney beans
3 vitlöksklyftor
chilipulver
paprikapulver
spiskummin
koriander
sambal oelek
köttfond
tomatpuré
salt o peppar
500 g fryst, hackad grönkål

Gör så här
  1. Fräs köttfärsen i matfettet i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  2. Grovhacka löken och fräs den i stekpannan. Lägg över i grytan tillsammans med köttfärsen.
  3. Krydda efter eget behag. Tillsätt alla ingredienser utom grönkålen.
  4. Låt koka i ca 10 minuter.
  5. Tillsätt grönkål och koka i ytterligare ca 5 minuter. 
  6. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med till exempel hackade tomater och gurka, salsa, gräddfil och riven ost som var och en får lägga i efter smak. En klick guacamole är också gott till.

Ett måste till denna gryta är Quesadillas

Per person behövs
1 mjuk tortilla
1 dl riven ost
hackad rödlök
hackad grön chili (finns i liten burk i tacohyllan)

Gör så här
  1. Sprid osten över tortillan. Lägg på hackad rödlök och grön chili.
  2. Lägg i en stekpanna och stek på svag värme – gärna under lock – tills osten smält.
  3. Vik ihop och skär i snibbar.
  4. Serveras direkt!

Inga kommentarer: