lördag 12 januari 2013

Mammas champinjongratinerade fläskfilé

Foto: Carina Sörgårn

500 g fläskfilé
1 msk smör
salt och peppar

200 g färska champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
salt och peppar
1 vitlöksklyfta, pressad
persilja
riven ost

Gör så här
  1. Stek fläskfilén i skivor. Salta och peppra. Lägg köttet i en smord, ugnsfast form.
  2. Skiva den champinjonerna och fräs i smöret en stund.
  3. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden. Låt koka i ca 5–10 minuter.
  4. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka rikligt med persilja och blanda ned i stuvningen.
  6. Täck fläskfilén med svampstuvningen.
  7. Strö över den rivna osten.
  8. Gratinera i 250° i ca 10–15 minuter.
  9. Servera med sallad och klyftpotatis eller hasselbackspotatis.

Inga kommentarer: