fredag 19 november 2021

Tacopaj


Pajdeg:

3 dl vetemjöl

150 g smör eller margarin i kuber

2–3 msk vatten

½ tsk salt


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta ihop till en klump av pajdeg. Knåda inte degen.
  3. Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform (ca 24 cm diameter). Låt pajskalet stå i kylen, medan du gör köttfärsröran, innan du gräddar det.
  4. Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel.
  5. Förgrädda pajskalet i 5–10 minuter.

Fyllning:

600–700 g nötfärs

1 gul lök

1 påse tacokryddmix
 eller egen tacokrydda

1 dl vatten


2 tomater


feferoni


Gör så här:
  1. Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Låt puttra tills köttfärsen är rätt så torr. 
  2. Lägg allt i pajskalet. 
  3. Hacka eller skiva tomaterna och strimla valfri mängd feferoni. 
  4. Lägg överst på köttfärsen.

Topping:

2 dl crème fraîche

4 msk majonnäs


2 dl riven ost


2 pressade vitlöksklyftor


Gör så här:
  1. Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. 
  2. Grädda 10–15 min i 250° eller tills ytan fått vacker färg. 
  3. Servera med en sallad.

Inga kommentarer: