måndag 26 juli 2010

Stefans Chiang Mai Grön Curry Thai



Kokosmjölk
Grön currypasta
Kycklingfilé
Paprika
Vitkål
Champinjoner (färska)
Chili (en stor röd och en stor grön)
Kafir lime blad
Fisksås

Gör så här
  1. Koka upp kokosmjölken i en wokpanna några minuter.
  2. Lägg i ett par matskedar grön currypasta, koka in den ett par minuter.
  3. Lägg i den skivade kycklingfilén och koka tills den är vit.
  4. I med svamp och grönsaker, rejält grovhackade, och lite av den fint strimlade chilin (lämna lite av kärnorna om du vill sätta fart på det hela).
  5. När det börjar bli klart (al dente) lägger du i två matskedar fisksås och några kafir lime-blad (lägg bladen i blöt innan så att du kan dra bort mittsträngen).
  6. Ta woken av värmen och dekorera med resten av den strimlade chilin. Du kan även spara lite tjock kokosmjölk till dekoration.
  7. Servera med jasminris.

Inga kommentarer: