fredag 22 september 2017

Avokado- och mangokyckling


1 gul lök
4 kycklingfiléer
smör
2–4 tsk curry
salt och peppar
1 dl mango chutney
2 msk kycklingfond
5 dl crème fraîche
2–3 avokador

Servering:
cashewnötter
basmatiris
sallad

Gör så här:
  1. Hacka löken och strimla kycklingfiléerna.
  2. Bryn löken i lite smör, tillsammans med curry.
  3. Lägg i kycklingbitarna och stek dem klara. Salta och peppra.
  4. Tillsätt mango chutney, kycklingfond och crème fraîche och låt det puttra i 5–10 minuter.
  5. Smaka av och justera – ta i mer curry och chutney om det behövs.
  6. Skeda i bitar av avokado och låt bara bitarna bli varma i grytan. 
  7. Strö över lite cashewnötter vid serveringen.
  8. Servera med basmatiris och en god sallad till.

Inga kommentarer: