onsdag 9 november 2022

Traditionell carbonara



300 g pancetta

1 vitlöksklyfta

3 ägg

2 dl finriven pecorinoost

2 dl finriven parmesanost (+ extra till servering)

400 g spaghetti, linguine eller bucatini

svartpeppar


Gör så här:

  1. Skär pancettan i centimeterstora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Stek pancettan och vitlöken knaprig i en stor stekpanna. 
  2. Vispa ihop äggen och blanda med osten.
  3. Koka pastan al dente. Häll av och spara några deciliter av pastavattnet.
  4. Lägg pastan i stekpannan med pancettan och vänd runt. Häll över äggsmeten och lite av pastavattnet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta. Tillsätt eventuellt mer pastavatten – tills carbonaran har en krämig konsistens.
  5. Strö över svartpeppar och parmesan och servera genast.

Inga kommentarer: